městský dům

Dvoupatrový řadový dům částečně ustoupený z uliční čáry a opatřený předzahrádkou. Dvouosé asymetrické uliční průčelí je v 1. ose akcentováno výrazně vystupujícím rizalitem o jedné boční ose. Průčelí je v přízemí na rizalitu opatřeno pásovou rustikou, jinak je hladké. Přízemí od pater na rizalitu odděluje římsové kladí ukončené průběžnou parapetní římsou oken v 1. patře, kladí se na ostatních částech průčelí nedochovalo. V patře rizalit svírají pilastry ve spodních dvou třetinách tvaru obrácených pylonů zdobených vpadlinami, ornamentálním dekorem a rouškami, na nichž spočívají busty, za jejichž hlavami pilastry pokračuji iónskými hlavicemi. Hlavice nesou římsové kladí ukončené vyloženou profilovanou římsou se zubořezem, na níž jsou umístěny čučky. Na rizalitu je průčelí prolomeno pravoúhlým okenním otvorem s profilovanou šambránou s ušima a s kartuší s maskaronem ve vrcholu, hladké boční průčelí rizalitu je prolomeno pravoúhlým vstupem a průčelí ustupující části pravoúhlým vjezdem do garáže. Průčelí v 1. patře je na rizalitu prolomeno segmentově zaklenutým okenním otvorem s profilovanou šambránou, na bočním průčelí rizalitu pravoúhlým okenním otvorem a na ustupujícím průčelí pravoúhlým okenním otvorem s profilovanou šambránou s volutovýma ušima protnutou klenákem s fasetovou bosáží doplněném po stranách dvěma volutami a nahoře mušlí. Pod okenními otvory probíhá průběžná profilovaná parapetní římsa, která se pod okny zalamuje do prostoru a je nesena páry volutových konzol. Na parapetní římse jsou umístěny ornamentálně zdobené kovové ohrádky na květináče. Průčelí v 2. patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s profilovanými šambránami a vyloženými profilovanými návojovými římsami, šambrána okenního otvoru na ustupujícím průčelí je navíc doplněna volutovýma ušima s akanty, rokajovou kartuší na návojové římse a po jejích stranách ovocnými závěsy. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou, pod níž je veden pás zubořezu. Korunní římsa je na rizalitu roztržena, nad římsou plynule vyrůstá dvoustupňový štít s bočními volutovými křídly členěný římsami. horní zúžená část štítu rovněž s volutovými křídly završená trojúhelníkovým frontonem je prolomena půlkruhově zaklenutým okenním otvorem.