nájemní dům

Nárožní čtyřpatrový dům s desetiosým západním uličním průčelím orientovaným do ulice Jiráslova a šestiosým jižním obráceným do ulice Grohova, na zkoseném nároží s arkýřem je 1 okenní osa. Uliční průčelí jsou členěna horizontálně kordonovými římsami na soklovou část zahrnující přízemí a 1. patro, střední zónu 2. a 3. patra a na nejvyšší 4. patro, vertikálně jsou průčelí členěna nárožním rizalitem a rizality v krajních dvou osách obou průčelí. Průčelí v 1. patře je členěno pásovou rustikou, rizality jsou členěny pilastry v 1. patře bosovanými, v 2. a 3. patře vysokými spínajícími obě patra a v nejvyšším patře dekorovanými štukovými kartušemi a vegetabilními ornamenty. Hranolový arkýř na zkoseném nároží spíná 1. - 3. patro, ve 4. patře nese balkon, arkýř je členěn kordonovými a průběžnými parapetními římsami, které se zalamují a obíhají jej. Uliční průčelí v přízemí jsou hladká, novodobě upravená, prolomená pravoúhlými okenními otvory a vstupy, nad vstupem západního průčelí se dochovala supraporta zasahující již do plochy 1. patra - pod hrotitě zalamovanou vyloženou nadpražní římsou spočívající na dvojici konzol je umístěna kartuš doplněná vegetabilními ornamenty nesoucí reliéfní letopočet 1903. Průčelí v patrech je prolomeno pravoúhlými okenními otvory. Okenní otvory v 2. patře jsou opatřeny profilovanými šambránami s ušima, klenáky a trojúhelníkovými frontony s maskarony a vegetabilními ornamenty nesenými kozolami, pod parapetními římsami se nachází parapetní výplně s ornamentálním dekorem. Okenní otvory v 3. patře jsou rovněž rámovány profilovanými šambránami, nad okny se nachází nástavce členěné římsami, které jsou součástí římsového kladí obíhajícího průčelí pod kordonovou římsou oddělující 4. patro, pod parapetními římsami jsou umístěny pravoúhlé ornamentálně zdobené parapetní výplně. Okenní otvory ve 4. patře jsou rámovány neúplnými plochými šambránami doplněnými kruhovými tečíky a hrotitou bosáží, pod parapetními římsami se nachází vpadlé parapetní výplně se štíty a bohatým vegetabilním dekorem. Balkon na arkýři ve 4. patře je obehnán balustrovým zábradlím. Průčelí jsou završena vyloženou profilovanou korunní římsou spočívající na masivních volutových kozolách, pod římsou je veden pás zubořezu.