ohradní zeď s bránami

V závěru příkrého schodiště zděná omítnutá brána s pravoúhlým vstupem a půlkruhovým záklenkem. Vstup je po stranách lemován dvěma nakoso postavenými pilíři s toskánskou římsou. Nad profilovanou římsou se vypíná hladký štít nepravidelného tvaru, který ve střední části přechází v půlkruh. Tato brána ústí přímo na prostranství u kostela. Druhá brána je vložena do vnější ohradní zdi kostela a umožňovala přístup do prostranství opevněného kostela. Druhá brána je stejného architektonického tvarosloví, avšak užší a v půlkruhu je vpadlé pravoúhlé pole pro reliéfní nebo malovanou výzdobu. Ohradní zeď je postavena z cihel a omítnuta, přičemž jednotlivé úseky zdi jsou podpírány pilíři. Ohradní zeď je završena pálenými taškami.