socha sv. Jana Nepomuckého

Socha umístěna na návsi jižně od kostela na malé obdélníkové terase potažené cementovou mazaninou a přístupné po třech pískovcových stupních. Terasa obklopena pískovcovou balustrádou. Sokl zdoben profilovanými římsami, volutami a hlavičkami andílků. Ve střední části reliéfně vystupuje plocha kasulového tvaru. Na ní nápis: Ist hoC pretIosVM pietatIs opVs nobIs ex Voto fIerI VoLVIt DeVotIo berebaLe Iana V hoření části soklu jeden ze světcových atributů - jazyk. Při samém vrcholu soklu vystupuje kovaná rokoková mřížka s akantovým, částečně zlaceným ornamentwem, nesoucí novější svítilni. Na zadní straně podstavce nápis částečně překrytý retuší: HOC PIETATIS OPVS SANCTE IOANXIS ? 1750 Světec v životní velikosti ve velmi typickém provedení. V pravé ruce drží kříž, k němuž má obrácený obličej, v levé ruce drží kvadrátek přitisknutý ke hrudi. Na soše patrny zbytky polychromie. U nohou obláčky s putti a se zámkem, další atributem světcovým. Vše provedeno s červeného pískovce. Socha restaurována počátkem 80. let.