kaple Čtrnácti sv. pomocníků

Soliterní stavba na okraji zástavby, při hlavní komunikaci. Čtvercová loď s půlkruhovým presbytářem. Hlavní průčelí jednoosé ( obdélné dveře do kaple) se středním rizalitem, členěno lisenovými rámy a výklenky se sochami: Vlevo v nice byla socha Sedícího Krista (Incarceratio), nad portálem symbolické srdce Bolestné Panny Marie, rámováno andílčími hlavičkami, nad ním v nice kamenná socha Boha Otce, držícího na klíně mrtvého Krista , vpravo byla dřevěná socha sv. Josefa s Ježíškem v náručí. Boční stěny s lisenovými rámy a půlkruhově zaklenutými okny. V pravé stěně pod oknem boční vchod, u levé stěny nízký přístavek s pultovou střechou. Presbytář je rámován dvěma lisenovými rámy, v každém prolomeno půlkruhově zaklenuté okno. Průčelí vrcholí volutovým štítem s pilastry, které nesou trojúhelníkový tympanon. Střecha sedlová, kryta břidlicí. Na střeše sanktusník s lucernou a makovicí.