pavilon Kiosk

Původní pavilon, tvořený omítanou bedněnou konstrukcí byl na přelomu 80. a 90. let 20. století odstraněn a na jeho místě vznikl vzápětí stávající objekt, zamýšlený jako replika. Stavba nebyla dokončena, schází bednění sloupů, omítky, plastické detaily triglyfů, atd. Výška, hmota a základní členění novostavby však odpovídá původnímu odstraněnému pavilonu. Otevřený objekt je situován ve svahu na nízké zděné terase, vystavěn je na půlkruhovém půdorysu a krytý je nízkou valbovou střechou.Na západ, směrem k Tyršovým sadům se obrací hlavní průčelí s předsazeným rizalitem, původně členěné do pěti os toskánskými sloupy, které nesly kladí s vlysem, vyplněným triglyfy a tympanon s vloženou znakovou kartuší se znakem města, který byl předložen hladkému trojúhelnému štítu. Půlkruhovou zadní část pavilonu neslo osm volných sloupů, na něž dosedalo hladké kladí.