kostel

Jednolodní obdélná stavba s neodsazeným, půlkruhově zakončeným presbytářem, bezvěžová, se štítovým průčelím a sedlovou střechou. Před vstupem mladší předsíňka sedlově zastřešená se štítem v průčelí. Krytina střechy: eternit (původně břidlice, část snad i šindel - viz archivní zprávy). Omítky tvrdé, bez barevného nátěru, zašedlé. Exteriér: podélné stěny člení nevýrazný hladký sokl a vysoká, půlkruhově zakončená okna, na uliční straně 4 (pod dvěma z nich vysoké dřevěné neoslohové dveře), na zadní 3, bez šambrán. Nevelký, podbedněný přesah střechy nesou šikmo seříznutá zhlaví vazných trámů krovu. Vstupní průčelí je trojosé, po stranách dvě vysoká půlkruhově zakončená okna, uprostřed vstup zakrytý předsíňkou: půlkruhový záklenek, šambránu tvoří široká kvádrovaná archivolta na plasticky tvarovaných hlavicích. Dveře jsou dvoukřídlé, dřevěné, výplňové, s bedněným nadsvětlíkem a sloupkovou klapačkou. Neorenesanční předsíňka má vlastní půlkruhově zakončený vstup bez šambrány, dveře nehodnotné, štít oddělený přerušenou profilovanou římsou, je obrysově tvarovaný a dělený římsou. Štít průčelí kostela je oddělen podbrádkovou římsou, dvouetážový, se zjednodušeným plastickým členěním, vykrajovanými obrysy a nízkým trojúhelným tympanonem. Do spodní části štítu druhotně vložen plastický kalich.