sousoší se sochami světců a mariánským sloupem

Materiál pískovec. Na třikrát odstupněné základně čtvercového půdorysu stojí mohutný hranolový podstavec s vysokým soklem, nárožními naznačenými pilíři se vpadlými zrcadly s vykrojenými rohy a s profilovanou římsou. Na jižní straně podstavce uprostřed vyniká figurální reliéf ležící sv. Rozálie s lebkou (v nice ztvárněné jako stylizovaná jeskyně). Na protilehlé straně je výklenek s rytým nápisem: Opravena r. 1808. Navazuje sloup s kompozitní hlavicí a sochou Panny Marie Immaculaty v žehnajícím gestu se sepjatýma rukama, bohatě zřaseným pláštěm a svatozáří z hvězd. Panna Marie stojí na lvu. Po stranách sloupu v nárožích podstavce jsou sochy světců: sv. Roch se psem s pecnem chleba u levé nohy, sv. Barbora s kalichem v pravé ruce, sv. Jan Nepomucký v tradičním ztvárnění s krucifixem při levém rameni a sv. Zikmund (původně sv. Jakuba) v rozevlátém rouchu a korunou na hlavě. Předmětem ochrany je sousoší se sochami světců a mariánským sloupem na příslušném pozemku.