kostel sv. Filipa a Jakuba

Prostá obdélná budova s půlkruhovým kněžištěm, k němuž přiléhá sakristie. K severní zdi lodi přistavěna kaple sklenutá křížově, jí odpovídá kaple na jihu, jejíž nároží je zesíleno menšími opěráky. Sakristie v prvé části sklenuta valeně, v druhé, osvětlené 3 okny je sklenuta křížem bez žeber. Průčelí na západě s předsunutou přečnívající předsíní, z níž je vysunuta věž, lemovaná pilastry nesoucími kladí. Na římse spočívá trojúhelníkový štít s korunovaným dvojznakem Valdštejnů a Watrenberků. Nad ním polokruhově zaklenuté okno, se zdůrazněným klenákem. Vchod s kamenným ostěním a trojúhelníkovým štítem. Nad západním průčelím jednopatrová věž, uzavřená půlkruhově vybíhající římsou, na níž jsou ciferníky hodin. V 60. letech 20. stol. střecha věže shořela, obnovena jako stanová, s drobnými vikýřky, ciferníky a zalomení římsy neobnoveno.