ohradní zeď s bránou a sochami sv. Filipa a sv. Jakuba

Před průčelím kostela je zeď barokně prohnutá. Na středu prohnutí brána s půlkruhově zaklenutým vchodem a klenákem. Vchod rámován pilastry, podpírajícími štít s vypjatou římsou. Po stranách štítu sošky andílků, po stranách brány vázy a sochy sv. Filipa a Jakuba. Obličeje symetrické, uhlazené, draperie tvoří působivé velké záhyby. Červen 1994: zeď z větší části (na severní a východní straně) novodobá cihelná. Na východní straně za kostelem dvoukřídlá branka, kovaná tyčková, zdobená. Na jižní straně zeď zcela chybí. Na západní straně v barokním slohu zalamovaného půdorysu. Zeď je krytá pultovou stříškou z prejzů, je 1,6 - 1,8 m vysoká a 0,6 m tlustá. Hladce omítaná, okrové barvy. V segmentovém záklenku s klenákem je kovaná tyčková dvoukřídlá brána. Po stranách brány pilastry probíhající až k hlavní římse křídel křivkovitě zakončeného štítu. Na křídlech štítu vždy pískovcový andělíček, uprostřed ve vrcholu kovový krucifix na pískovcovém barokním profilovaném podstavci. Barevnost: okrová, pilastry a hlavní římsa bílé.