kostel sv. Petra a Pavla

Kostel s obdélnou lodí a odsazeným čtvercovým presbyteriem, doplněný neogotickou předsíní a šnekovým schodištěm vedoucím na kruchtu na jižní straně. Západní předsíň krytá polovinou dlátkové střechy s dřevěnými krakorci má reprezentativní kamenný vstupní portál bohatého neogotického provedení s členitou profilací, kružbou v tympanonu a kamenickou výzdobou z krabů a vrcholové kytky. Z boků předsíně nakoso vybíhají dvě zděné kulisové brány zakončené kamenným krytím. Na severu neogotická kaple s hrotitým oknem a se zděným, pilířky členěným neogotickým štítem. Po boku presbyteria na severní straně přiléhá úzká obdélná sakristie, s vysokou valbovou neogotickou střechou. Vnitřní prostor je osvětlen dvojicí hrotitých oken a drobným okénkem v závěru. Jižní vstup do lodi opatřen hrotitým portálkem, jehož ostění je profilováno dvěma velkými výžlabky a jedním prutem hruškovce. Presbyterium je zevně opatřeno třemi odstupněnými opěrnými pilíři. Kostel i presbytář mají sedlové střechy mezi zděnými štíty, dříve kryté prejzy. Ve hřebeni nad lodí je poměrně mohutný bedněný polygonální sanktus s jehlancovou střechou.