kostel sv. Jana Křtitele

Jednolodní podélná orientovaná stavba se západní věží, podélným presbyteriem a půlkruhovým uzavřením. Loď obdélná s valenou klenbou a lunetami, se na severní i jižní straně otevírá půlkruhovými arkádami na pilířích do průběžných bočních kaplí, nad nimiž je tříramenná empora s hudební kruchtou. Kaple zaklenuty příčně valenou klenbou, podkruchtí třemi poli křížové klenby. Vítězný oblouk půlkruhový, presbyterium o jednom poli valené klenby s konchovým závěrem. Zdi interiéru členěny svazky kompozitních pilastrů s bohatou plasticitou, zdi nesou průběžné kladí s vlysem a mohutně vyloženou římsou. Stěny i klenby pokryty štukovou ornamentikou pásků a rozvilin a nástěnnou malbou. Poprsnice empory se starozákonními výjevy, klenba lodi výjevy ze života sv. Jana Křtitele, v presbytáři Bůh Otec s andělským kůrem, v medailonech dvanáct apoštolů. Vně stavba s bohatou výzdobou toskánských pilastrů, jejichž hlavice nesou vysoké klasické kladí s vlysem a mohutně zalomenou římsou, nad níž v západním průčelí vybíhá patro věže, vystupující z průčelí mělkým rizalitem, s krajními širokými volutovými křídly atiky. Věž členěna ionskými pilastry a ukončena cibulí s lucernou. Obdélná okna půlkruhem uzavřená, mají mělce profilované šambrány se zvlněnými nadokenními římsami. Střecha kostela polovalba s taškami, věž pobita plechem.