měšťanský dům Pflughaus

Zděný, podsklepený, řadový, dvoupatrový obytný objekt. Vysoká sedlová střecha, krytá dnes eternitovými šablonami. Valeně sklenuté sklepní prostory. Uliční průčelí hladké o 6 okenních osách, v 2. patře 4 osy sdružené, ukončené okapní konsolovou římsou. Všechna okna kamenné ostění s podokenní i nadokenní římsou. V přízemí, mimo osu, kamenný edikulový vstupní portál s půlkruhovým záklenkem. V bočních ostěních mělké niky s konsolovými sedátky, ukončeny stříškami. V rohových cviklech umístěny medailony s portréty mužů. Edikulu portálu tvoří na bocích subtilní rámové pilastry a profilovaná nadpražní římsa vystupující nad pilastry. Na ní je osově umístěn menší edikulový obdélný nástavec (domovní znamení) s nápisem a vročením 1510 - 12, lemovaný pilastry, římsou, zakončený obloukovým nástavcem s palmetou, u patky v rozích s palmetovými akroterii s volutou a na hlavicích pilastrů s kruhovými akroterii. Boční štíty i dvorní štít člení slepé arkády. Vstupní chodba zaklenuta křížovou klenbou, místnosti vlevo i vpravo klenuté valeně i křížově. V jižní stěně chodby zazděn medailon. V patře nástupní prostor zaklenut hřebínkovou síťovou klenbou. Další místnosti s trámovým záklopovým stropem s trámy zdobenými vyřezáváním ploch a okosením hran. Dvorní trakt má v přízemí 1 místnost zaklenutou křížově, v 1. patře rovněž. V 1. a 2. patře komunikační pavlač, která nahradila původní otevřenou loggii.