sousoší Kalvárie

Pilíře pro umístění soch jsou vyzdviženy v barokní době až k zábradlí. Na mostním pilíři, na severní straně, se nachází sousoší Kalvárie. V úrovni zděného zábradlí mostu na rozšířeném mostním pilíři je situován trojdílný profilovaný prostý sokl, na kterém se nachází sousoší Kalvárie. Na soklu je uprostřed vztyčen kříž s postavou Krista. Pod křížem jsou na soklu tři kamenné sochy - uprostřed socha klečící Máří Magdaleny a po stranách sochy P. Marie a sv. Jana Evangelisty. Tělo Kristovo je z cínu, ostatní sochy jsou ze žuly. Kříž s korpusem Krista je jednoduchý, konce břeven mírně rozšířená a nepatrně projmutá, na svislém břevnu nahoře patrně plechový nápisový štítek INRI, cínová socha Krista v klasickém provedení, s chodidly položenými vedle sebe, hlava nakloněna vpravo, pohled upřen dolů Socha Máří Magdalény v obvyklém zpodobení, postava je mírně pokrčena, tělo natočeno doprava, hlava s dlouhými kučeravými vlasy nakloněna k pravému rameni, pohled upřen dolů, pravá ruka ohnuta v lokti směřující k obličeji, levá ruka volně v ohnutí, oděna zvlněným rouchem v úrovni pasu a pravé nohy, u paty nohou se nachází lebka. Socha stojící Panny Marie v obvyklém zpodobení, nakročena pravá noha, ruce sepjaty, horní část těla lehce nachýlena dopředu, hlava nakloněna mírně vlevo, pohled upřen dopředu, hlava kryta rouškou spadající až na záda, oděna zvlněným spodním rouchem se záhyby, které z větší části překrývá plášť spadající z pravého ramene dolů. Socha stojícího světce s. Jana Evangelisty v obvyklém zpodobení, nakročena pravá noha, tělo lehce natočeno vpravo, hlava s delšími kučeravými vlasy nakloněna vpravo, pohled upřen šikmo vzhůru ke kříži, ruce sepjaty v úrovni pasu s lehkým ustoupením doleva, oděn zvlněným spodním rouchem, které z větší části překrývá plášť spadající z pravého ramene dolů. Na mostě se nachází kopie, originály jsou zapůjčeny do Prácheňského muzea v Písku a jsou umístěny v rámci expozice Prácheňského muzea „Obrazová galerie českých panovníků“.