zvonička

Sloupková zvonička z červenohnědého pískovce je situována uprostřed návsi, na novodobě upraveném okolním pozemku, s nepříliš vhodným vydlážděním obdélné plochy. Zvonička stojí na čtvercovém postamentu. Navazuje hranolový podstavec s obdélnými čtvercovými poli a předstupující římsou. Hranolový dřík má jednoduše ztvárněná zkosená nároží s prutem a koulí v dolní části. Ve spodní části bývala zavěšená lucerna s kovaným nosníkem. Tento prvek zcela zanikl a při nedávné obnově byly stopy po kovaném nosníku zaretušovány. V horní třetině čelní strany dříku vyniká obdélné pole, v současnosti osazené novodobou obdélnou deskou s vyobrazením sv. Václava. Dřík zakončuje výrazná profilovaná římsa. Zvonička vrcholí hranolovou lucernou s profilovanou sedlovou stříškou. Ze všech stran má otvory zakončené půlkruhovým obloukem (z čelní a zadní strany otvory většího rozměru). Zvonek o průměru asi 28 cm má na čelní straně reliéf sv. Václava na koni, na zadní straně dataci "1872.". Zvonek člení vodorovné linky. Koruna je opatřena čtyřmi hladkými uchy. Zvon je zavěšen na dubové hlavě s okosenými hranami a zpevněn dvěma třmeny ve tvaru připomínající písmeno U. Po stranách lucerny jsou železné pásky se zasazenými čepy zvonové hlavy. Lucerna vrcholí pískovcovým latinským křížem s ozdobně zakončenými břevny připomínající jetelová ukončení ramen. Z čelní strany je osazena litinová a zlacená soška Ukřižovaného. Předmětem ochrany je zvonička se zvonem na parc.č.p.1030/1.