dům venkovské usedlosti

Patrový dům obdélného půdorysu se sedlovou střechou je delší osou orientován souběžně s frontou náměstí. Hlavní, severní průčelí je v patře prolomeno sedmi pravidelně umístěnými okny. V přízemí - od leva - novodobý vchod, dále tři okna, původní vchod a zcela vpravo prolomen průjezd do dvora, stlačeně sklenutý. Pručelí je plasticky člěněno římsami a omítkovou bosáží. Na hlavním průčelí nad průjezdem je osazena erbovní deska z červeného pískovce se dvěma znaky. Pod znaky je umístěn nápis s letopočtem. Reliéf je rámován dvěma sloupy s iónskými hlavicemi, které nesou bohatě profilovanou římsu. Erbovní deska je pojednána v renesančním tvarosloví. Předmětem ochrany je dům čp. 66 - stavba a pozemek st.p. 91.