špýchar

Sýpka stojí ve střední části obce ve dvoře bývalé usedlosti čp. 5. Je patrová, v přízemí zděná z kamene, v patře roubená. Přízemí obsahuje dva chlévy s segmentovými klenbami do traverz. V jižní části přízemí byla otevřená kolna. V současnosti je uzavřená vraty.Patro, přístupné žebříkovým schodištěm na pavlač, odkud jsou vstupy do dvou komor sýpky s trámovým stropem. Pavlač měla původně zdobně vyřezávané zábradlí a sloupky uchycené na přesahu střechy. V současnosti již chybí, zůstal jen jeden sloupek. Střecha je sedlová, krytá betonovými taškami. Jižně na sýpku nasedá novostavba obytného stavení, severně zděný přístavek (tvárnice, cihly) s pultovou střechou. Předmětem památkové ochrany je špýchar na pozemku st.p. 20.