boží muka

V údolní nivě řeky Jihlavy u silnice směrem na Řeznovice stojí v ohrazeném zahradnicky upraveném pozemku spolu s pomníkem padlých kamenná pilířová boží muka. Na výrazně předstupující kamenné základně čtvercového půdorysu stojí robustní čtyřboká patka pilíře výrazně tvarovaná mohutným zaobleným zúžením do hranolku ukončeného oblounovou římsou. Z římsy vyrůstá vysoký štíhlý kónicky se zužující dřík završený oblounem, který přechází konkávně vyžlabeným rozšířením do kubické kaplice. Vnitřní prostor kaplice je na třech stranách osvětlen otvory tvaru kříže s konkávními zaobleními mezi břevny. Na čelní straně kaplice se v rozích kolem křížového otvoru nachází sekaný nápis v kapitále: ANNO DOMINE / 1722 //. Kaplice je nahoře vytažena do konkávně projmutého komolého jehlanu završeného křížem s trojlaločným ukončením břeven.