mlýnice

Budova mlýnice je vetknuta mezi obytnou stavbu mlýna a strojovnu nad náhonem. Jde o dvoupodlažní budovu, která je zastřešena sedlovou střechou s polovalbami. Jihozápadní fasáda, na níž jsou patrné zbytky sgrafitové rustiky, je prolomena jedním pravoúhlým oknem a pravoúhlým vstupem. Před vstupem jsou v dlažbě osazeny staré mlýnské kameny. Severovýchodní fasáda je nad náhonem prolomena třemi půlkruhovými okénky s kamennými ostěními. V úrovni druhého podlaží se nachází pravoúhlé okenní otvory s kovanými mřížemi. Jihovýchodní fasáda je z větší části kryta přístavky. Interiér mlýnice vyplňují dřevěné konstrukce sloužící k mlýnskému provozu. V patře je situována plochostropá sýpka s trámovým stropem. Strop je podepřený dvěma vyřezávanými sloupky se sedly.