spořitelna

Budova stojí takřka přímo proti bráně do zámeckého areálu. Směrem k zámku se otáčí rovným průčelím, zatímco zadní průčelí je stupňovité. Díky vsazení budovy do klínu dvou ulic je půdorys lichoběžný, rozšiřující se směrem k S. Jižnímu průčelí je představen samostatně přístupný rizalit. Budova je patrová, s nástavcem dalšího patra nad jižní částí dispozice. Zdivo patrně cihelné, vnější omítky natřeny dvěma odstíny růžové barvy. Exteriér budovy se vyznačuje původními novorenesančními fasádami, příznačnými uplatněním pásové bosáže, pilastrů, nadokenních říms a ostatních typických detailů. Budova má nízkou valbovou střechu, členěnou nad složitým půdorysem. Předmětem ochrany je: dům čp. 48 (st. 164).