kostel sv. Jiří

Jednolodní orientovaná stavba na obdélném půdorysu s odsazeným polygonálním presbytářem. Objekt je postaven ze smíšeného zdiva, omítnutého vápennou omítkou s břizolitovým nástřikem v jednotném okrovém odstínu. Zastřešení valbovou střechou krytou alukrytovými šablonami. Boční průčelí (severní a jižní) jsou bez plastického členění, ukončené profilovanou korunní římsou. Okna obdélná, zaklenutá segmentem, rámovaná šambránou s páskou po obvodu a s ušima. Presbytář odsazený, pětiboký, fasády plasticky členěny lesenovými rámy, nesoucími profilovanou korunní římsu. Okna stejná jako v lodi, ve vrcholu presbytáře je okno zaslepené. Nad presbytářem na hřebeni střechy šestiboký sanktusník krytý plechem. Západní průčelí trojosé, vertikálně členěno dvěma lisenami, nesoucími profilovanou korunní římsu. Nad západním průčelím trojboký hladký projmutý štít. Nad štítem vystupuje z těla stavby čtyřboká vížka, krytá plechovou helmicovou střechou. Ve střední části západního průčelí ležaté oválné okno v hladkém ostění bez šambrány, v přízemí obdélný kamenný profilovaný portál se segmentovým nadpražím, uzavřeným kónickým klenákem a vytesaným nečitelným letopočtem. K severní stěně presbytáře je přistavěna obdélná přízemní sakristie s hladkými průčelími bez korunové římsy, krytá pultovou střechou s alukrytovými šablonami. Před západní průčelí je představěna obdélná předsíň, zastřešená sedlovou střechou, krytou alukrytem. Zaklenutí segmentovou valenou klenbou. V předsíni, v jižní stěně kostela, obdélný pískovcový portál, profilovaný obvodovou páskou. Na jih od kostela ve vzdálenosti asi 10 m stojí sloupová brána se segmentovým nadpražím, jediný zbytek odstranění hřbitovní zdi. Presbytář a sakristie jsou zaklenuty valenou klenbou s lunetami, loď plochostropá. V interiéru tři nástěnné fresky podle návrhu M. Alše – na severní stěně presbytáře sv. Vojtěch, na jižní stěně lodi sv. Václav, za hlavním oltářem sv. Jiří.