Hospodářský objekt s přístavkem na V straně

Uprostřed severozápadní strany I. nádvoří. Objekt původní konírny. Východní část v rozsahu cca 1/4 plochy objektu je jednopatrová s odstupňovanou sedlovou střechou. Na severní straně prkenný štít, na jižní polovalba. Okna šestitabulková, dvojitá, dvoukřídlá, vnější křídla otvíravá ven. Zbylá část objektu je přízemní, v podkroví byl původně seník s podávacími dvířky ve dvou sedlových vikýřcích na jižní straně a dalšími dvířky v západním štítu pod polovalbou střechy. Jihozápadní nároží okosené. Východní dva vjezdy s rovným nadpražím, západní se segmentovým záklenkem. Korunní římsa z jižní fasády přechází jako patrová i na boční fasády. Střešní krytina betonové tašky. K východní fasádě přistavěn obdélný přízemní přístavek s pultovou střechou.