městský dům

Řadový jednopatrový dům je situovaný v severní frontě domů na Palackého náměstí. Průčelí je prolomeno čtyřmi okenními osami, přízemí se otevírá půlkruhově zakončeným výkladcem, obdélným vstupem s půlkruhovým záklenkem mírně mimo osu průčelí a mohutným, segmentově klenutým portálem. Portál má profilované kamenné ostění s výrazným klenákem, na němž je vytesán motiv rosety. Okenní otvory v patře rámují úzké pilastry s rokajovými hlavicemi. V parapetech se nachází obdélná štuková pole, v nichž jsou osazeny terakotové reliéfy s motivem lyry přidržované dvojicí gryfů. Půdní polopatro, oddělené návojovou římsou, je prolomeno čtyřmi segmentově klenutými okénky, rámovanými profilovanou lištou. Podstřešní římsu vynáší konzolky v podobě andělů držících štítek, mezi nimi se nachází abstraktní štukový dekor v podobě oválů s plaménky. Přízemí je zaklenuto valenými klenbami s výsečemi, patro je plochostropé. Stavba je kryta sedlovou střechou.