Vstupní brána na II. nádvoří - Horní zámek

Věž je šestipodlažní, mírně lichoběžníkového půdorysu. Průjezd na východní straně lemován půlkruhově zaklenutým renesančním kamenným portálem. V patře nad vjezdem na třech dvoustupňových krakorcích arkýř s šestitabulkovým oknem, zastřešený pultovou stříškou. Nad ním v dalších dvou podlažích po jednom šestitabulkovém oknu. V 5. podlaží dvojice sdružených půlkruhově zaklenutých otvorů krytých žaluziemi. 6. podlaží předsazeno na obloučkové římse. V 6. podlaží hodiny, po stranách úzké střílnové vertikální větrací průduchy. Členění severní fasády od 3. podlaží totožné z východní. Na jižní straně k věži přistavěn drobný lichoběžníkový přístavek s lomenou východní stěnou. Horní část západní a jižní stěny (od 5. podlaží) členěna stejně jako severní a východní. Střecha dlátová, krytá břidlicí. Na každé straně jeden vikýřek krytý vysokou sedlovou stříškou.