náhrobek sourozenců Pettlových

Pískovcový náhrobek se skulpturou ženy vysoké cca 1,7 m. Na dvoustupňovém obdélném plintu z betonu spočívá sokl ukončený pod postamentem situovaným vlevo, vysokou zvonovnicí. Na přední ploše postamentu je nápis kurzívou „Brunno Pettl/geb. Den 16. Septem. 1801/ gest. Den 22. Feb. 1819/Sophie Pettl/geb. Den 6. Feb. 1804/gest. Den 30. Jan 1820“. Na boční ploše je nápis kurzívou „Blühten Bestimmt/In Besserer Welt/Zur Ernte/ Zu Reisen/Ruhe Ihrer/Asche“. Na zadní ploše nápis kurzívou „Weinend Letzten den/Frühentschlafenen Dietz/Denkmahl Ihre Tiefge/beugten Aeltern/Möge Gott Uns Jenseits/Wiedervereinigen Die/Wie Wir In Leben In Liebe/Vereiniget Waren". Postament nese rozměrnou urnu vejcového tvaru, uloženou na nízkém obdélném plintu. Noha urny je zdobená perlovcem. Vpravo stojí v kontrapostu žena v empírových šatech s krátkými nabíranými rukávy. Horní část těla otáčí k postamentu, rukama se opírá o urnu, z níž splývá bohatě řasená rouška.