Bratrská škola

Budova bývalé bratrské školy situovaná naproti areálu bývalého Bratrského sboru je v jádře renesanční stavbou s pozdějšími úpravami a přístavbami. Jde o řadovou, patrovou stavbu obdélného půdorysu. Vpravo od hlavní osy je umístěn vjezd s půlkruhovým záklenkem. Průčelí je v patře prolomeno jedenácti okenními osami, v přízemí je o jednu osu méně. V postranních částech se nachází menší okna se segmentovými záklenky, ve střední části jsou pravoúhlá okna s kamennými ostěními s profilovanými nadokenními a parapetními římsami. Fasáda je dále členěna lisénami. Levá třetina budovy rozsahu tří okenních os je kryta sedlovou střechou, zbytek kryje střecha polovalbová. Střešní krytinou je pálená taška. Přízemní síň a průjezd do dvora jsou zaklenuty valenými klenbami se styčnými výsečemi, hrany kleneb jsou vytaženy do hřebínků.