kostel sv. Martina

Podélná neorientovaná jednolodní stavba na obdélném půdorysu s presbytářem obráceným k jihu. Na severní straně mohutná hranolová třípatrová věž krytá bání. Věž prolomena ve dvou patrech nad sebou pravoúhlými okny s půlkruhovým záklenkem a na východní straně je válcovitá stavba uvnitř s kruhovým schodištěm na hudební kruchtu. Na východní straně z hmoty stavby lodě vystupuje trojboký útvar s vloženou vnitřní kaplí. Fasáda je členěna opěrnými pilíři na jednotlivá pole, v nichž jsou tři pravoúhlá okna s půlkruhovým záklenkem. K presbytáři je na východní straně přistavěna sakristie s oratoří v patře. Presbytář je ukončen půlkruhem. Západní strana kostela členěna opěrnými pilíři a čtyřmi pravoúhlými okny s půlkruhovým záklenkem. V zadní části kostela na západní straně vystupuje poměrně mohutný polygonální blok zaujímající dvě patra, do něhož je v interiéru vložena boční kaple. Střecha je sedlová v závěru přechází ve valbovou a nad kněžištěm v půlkruhové zakončení. Nad polygonálními přístavbami jehlancová střecha. Fasáda bez architektonického členění, pouze přístavba sakristie je zdobena lezénovým rámem. Střešní krytina pálená taška a na věžní báni oplechování. Interiér: podélná loď s valenou klenbou s mělkými půlkruhovými výsečemi nad okenními výklenky. Za vítězným obloukem nově přistavěný presbytář s valenou klenbou ukončenou konchou. Hudební kruchta vynesena na třech obloucích, přičemž střední oblouk je širší a završen segmentem a dva postranní jsou užší s půlkruhovým zaklenutím a klenákem ve vrcholu. Parapet hudební kruchty je nesen dvěma vyzděnými konzolami, zdobenými volutami. Z obdélného půdorysu v závěru vybíhají dvě boční kaple na polygonálním půdorysu. Na západní straně je boční kaple hlubší než na východní. Hudební kruchta je osvětlena termálním oknem v hluboké špaletě.