zámek

Volně stojící dvoutraktová třípodlažní budova obdélného půdorysu. Symetrická průčelí jsou členěna profilovanou kordonovou římsou oddělující zvýšené přízemí od patra a vyloženou profilovanou korunní římsou a vertikálně bosovanými lizénami vymezujícími spolu s římsami pole prolomená okenními otvory, v postranních částech průčelí jsou v jednotlivých polích prolomena dvojice oken, v trojosé střední partii zahradního jihozápadního i dvorního severovýchodního delšího průčelí jsou pole prolomena pouze jedním okenním otvorem. Ve střední ose jsou na obou delších průčelích prolomeny ve vystupujících bosovaných plochách půlkruhově zaklenuté portály s ostěním z kamenných kvádrů, nad nimiž se nachází kamenné rokajové kartuše s aliančním znakem stavebníka K. M. Dietrichštejna a jeho manželky Marie Anny Khevenhűllerové. Nad portálem je v patře ve střední části zahradního průčelí prolomena trojice půlkruhově zaklenutých francouzských oken s profilovanými archivoltami na římsových hlavicích pilastrů ostění, archivolty jsou protnuty klenáky. Na dvorním průčelí je v patře prolomeno pouze jedno identické francouzské okno, po jeho stranách jsou okna pravoúhlá. Pravoúhlé okenní otvory v přízemí jsou rámovány plochými šambránami s náznaky čabrakovitých parapetních výplní s kapkami, pravoúhlé okenní otvory v patře jsou opatřeny plochými šambránami s ušima, ve vrcholu se nachází klenáky, pod parapetními římsami se opět objevují náznaky parapetních výplní s kapkami. Korunní římsa se nad střední částí zahradního průčelí vypíná a nese atiku, z níž vyrůstá štít s konkávně tvarovanými křídly členěný dvojicí pilastrů nesoucích trojúhelníkový fronton. Na frontonu jsou umístěny dvě plastiky ležících andílků a uprostřed na tvarovaném soklu členěném římsou dekorativní váza, dvojice dekorativních váz je umístěna i na nízkých pilastrech členěných vpadlinami ukončujících na bocích atiku. Mezi středními portály se nachází průjezd zaklenutý stlačenou valenou klenbou, z něhož vychází zalamované schodiště s balustrovým zábradlím do vyšších podlaží s plochostropými místnostmi s fabiony. Střední sál v patře má plochý strop na vysokém fabionu zdobený tvarovaným zrcadlem, sál je opatřen iluzivní výmalbou a architektonickými a ornamentálními motivy a medailony s figurálními náměty.