kaple sv. Anny

Stavba kruhového půdorysu s válcovou lodí, odsazeným presbytářem s konvexně-konkávně tvarovaným závěrem a protilehlou předsíní obdélného půdorysu s konkávně vybranými nárožími. Průčelí lodě, presbytáře i předsíně člení lizénové rámce; vertikály lizén vystupují z mírně předstupujícího soklu a na předsíni a presbytáři mají charakter pilastrů, neboť jsou vybaveny římsovými hlavicemi, kterými prostupují plochu masivní profilované korunní římsy. Průčelí jsou ukončena uvedenou profilovanou korunní římsou, která na lodi má charakter širokého, oblouny a výžlabky profilovaného prstence vynášejícího kužel střechy. Boční průčelí všech tří dílů stavby jsou prolomena po 1 okenním otvoru, pokaždé odlišného tvaru: předsíň otvory kazulového tvaru rámovanými profilovanými lištovými šambránami, okna lodě jsou nahoře půlkruhově zaklenutá a dole zalomená do konvexně-konkávního zvlnění a lemovaná plochými šambránami, okna presbytáře jsou oválná bez šambrán. Čelní průčelí předsíně je na osu prolomeno vstupem opatřeným portálem zaklenutým segmentem s ústupkem a rámovaným lištovou šambránou, z níž nahoře vyrůstá velký svazkový klenák, který vstupuje do prostoru výrazně modelované korunní římsy. Portál flankuje dvojice postranních pilastrů. Z kuželové střechy lodě vyrůstá vysoký, dvouetážový válcový tambur členěný kordovou římsou a ukončený profilovanou římsou korunní. Tambur je na čtyřech stranách prolomen otvory zaklenutými segmenty s ústupkem, nahoře oválnými otvory. Otvory jsou rámovány plochými šambránami, které dole protínají klenáky. Střecha lodi a tamburu je kuželová, předsíň a presbytář jsou kryty valbovými střechami. Střešní krytinou je všude šindel. Loď je zaklenuta kopulí, presbytář konchou.