nájemní dům

Nárožní třípodlažní nájemní dům. V parteru nároží hladká fasáda s velkými pravoúhlými okny do nebytových prostor, boční křídlo s pásovou bosáží. Kordónová římsa odděluje 1. N.P. s pravoúhlými okny, lemovanými pásovou rustikální bosáží, rozdělenou hladkými pilastry s římsou hlavicí, jež nesou hladké kladí. Průběžná římsa odděluje 2. a 3. N.P. s hladkou plochou, členěnou pouze pravoúhlými okny. Fasáda završena profilovanou římsou a hladkým kladím a podstřešní římsou na konzolách. V nároží hladká plocha pojednána vysokými pilastry s kompozitní hlavicí. V okoseném nároží na volutových konzolách vynesený pravoúhlý arkýř. V arkýři do tří stran úzká pravoúhlá okna. Fasáda hladká, pouze v 1. N.P. členěna pilastry s kompozitní hlavicí. Fasáda do ulice Antonína Slavíka se shodným architektonickým tvaroslovím. Rytmizována vždy 4 pravoúhlými okenními osami mezi rizality, zdobenými pilastry kompozitní hlavicí. V desáté ose nejsou osazeny dekorativní balkóny. Profilovaná římsa s hladkým kladím završuje fasádu. Podstřešní profilovaná římsa na konzolách nese sedlovou střechu, nad nárožím polovalbovou. Střešní krytina nezjištěna.