relikty staré mincovny

Objekt v zadní části parcely č. 203 se těsně přimyká k jižnímu křídlu tzv. Královské mincovny. Pravděpodobně se však nejedná o předchůdce současné mincovny (název Stará mincovna je spíše vžitý v místě), ale jde o její součást. Stavebně jsou obě části budovy provázané a vznikly tedy současně, případně následně. Z hlediska provozního nebyly v tomto objektu nalezeny žádné pozůstatky po zpracovatelském provozu ani otopných zařízeních. Vzhledem k tomu, že jsou zde stopy po zabezpečení objektu, lze spíše této části budovy přičítat funkci skladovací – např. surovin či rovnou již hotových výrobků. Čelní stěna objektu je vyzděna z masivního kamenného zdiva. Vstup byl zasazen do poměrně širokého otvoru uzavíraného vraty, zapadajícími do odskoku ve zdivu. Za vstupem se nachází příčně orientovaná vstupní chodbička, zaklenutá valenou klenbou, která má ještě gotické zahrocení čelních výsečí nad vstupem do zadního severního traktu. V jižní části stoupá valená klenba vzhůru, která dokládá, že byl objekt nepochybně alespoň jednopatrový. Osvětlení severního traktu zajišťuje pouze drobné obdélné okénko vpravo od vstupního portálu. Mohutné otvory v nadpraží dosvědčují, že okénko bylo původně zabezpečeno masivní mříží. Zdivo čelní zdi je částečně provázané se zdivem přilehlé části Královské mincovny. Parcelní zeď je ovšem připojená na čelní zeď Staré mincovny na spáru. V sutinách se nacházejí části architektonických článků, profilů a schodišťových stupňů. U plotu při ulici nalezen článek parapetní okenní římsy s podvalkem a konzolkami, a fragment se stopami technologického provozu.