židovský hřbitov

Hřbitov původně vybudovaný za městem je dnes součástí městské aglomerace. Rozkládá se na protáhlém nepravidelném půdorysu a je pouze pozůstatkem dřívějšího hřbitova, dnes upraveném na park. Uprostřed je osazen mramorový památník s nápisem na levé straně: PÉČÍ MĚSTSKÉHO NÁRODNÍHO VÝBORU HODONÍN / BYL V R. 1974 ZALOŽEN TENTO SAD / NA POZEMKU STARÉHO ŽIDOVSKÉHO HŘBITOVA, / KTERÝ BYL ZŘÍZEN V ROCE 1620. Nápis na pravé straně desky: NA VĚČNOU PAMÁTKU / ŽIDOVSKÝM OBČANŮM MĚSTA HODONÍNA ZDE POHŘBENÝCH / A OBĚTEM HOLOKAUSTU 1939 – 1945. Na pravé straně desky v horní části hebrejský nápis a ve vrcholu památníku židovská šesticípá Davidova hvězda. V sadu osazeno 6 židovských náhrobků s hebrejskými nápisy. Před zrušením hřbitova se zde dochovalo až 150 náhrobků.