hřbitov se zvonicí

Hřbitov se nachází v SV části vsi, při cestě do Bratkovic. Rámcově obdélný hřbitov, s podélnou osou vedenou ve směru Z - V, je vymezený ohradní zdí otevřenou na západní straně pilířovou branou. V severozápadní části hřbitova stojí hranolová bedněná zvonice postavená na zděné základně. Ze severní strany je ke zvonici přisazena nízká obdélná márnice. V ohradní zdi hřbitova jsou z vnitřní strany zazděné fragmenty ze zbořeného kostela sv. Bartoloměje (v jižní a východní stěně) a z vnější strany (na jihu) pískovcový kámen zvaný menhir. Uprostřed hřbitova je vztyčen litinový kříž. Předmětem ochrany je zvonice, fragmenty kostela a s křížovým kamenem nazývaným "menhir", litinový kříž a k tomu náležející pozemky s ohradní zdí s branou.