náhrobek Johanny Kleinové

Na osmiboké základně sokl, do něhož je vsazen nízký osmiboký podstavec. Z podstavce je vztyčen štíhlý novogotický sloupek završený kaplicí hranolového tvaru osazenou na profilované římse. Kaplice je členěna na čtyři stejná pole, která jsou ukončena trojúhelníkovým štítem akcentovaným profilovanou římsou a završena sedlovou stříškou. V čelním poli je osazen erb rodiny Gyra a ve spodní části je vytesán nápis: HIER RUHET JOHANNA EDLE v. GYRA GEB. KLEIN. Na dříku je vytesáno: GEB. 20. MAI 1819 IN RAIGERN. Ve středním orámovaném poli na zadní straně kaplice je vytesán nápis: GEST. 15. APRIL 1850 IN ČEITSCH a ve spodní části: SAAT GESAET VON GOTT IM TAGE DER GRABEN ZU REIFEN. Dvě zbývající pole jsou zdobena plastickou historizující kružbou. V křížení stříšek je osazen litinový kříž.