konvent

Zděná dvoupatrová omítaná čtyřkřídlá stavba o 11 × 11 okenních osách kolem obdélného rajského dvora, situovaná ve svažitém terénu, navazující na východní straně na budovu prelatury, krytá sedlovými střechami s taškami, původně pročleněnými řadou vikýřů typu „volské oko“. Dnešní vikýře jsou novodobé, kryté sedlovými stříškami. Střešní krytina: pálená taška bobrovka. Východní nároží konventu jsou zvýrazněna pětibokými nárožními dvoupatrovými věžemi, krytými oplechovanými cibulovitými báněmi s lucernou. Přízemí objektu i věží člení pásová bosáž, patra odděluje pásová kordonová římsa, plochy stěn 1. i 2. patra člení lisénové rámy. Okna obdélná v kamenných ostěních s okrajovou lištou a uchy, s prostými podokenními římsami a se zvýrazněnými poprsníky. Okna v přízemí navíc opatřena klenákem ve vrcholu a na bocích. V ose přízemí severní fasády tři polokruhem zaklenuté portály (pravý z nich je zazděný) s vrcholovým klenákem, mezi nimiž je situována salla terrena – prostor je zaklenutý valenou klenbou se styčnými lunetami s jemně vytaženými hřebínky, s přízedními pilíři s profilovanými hlavicemi. V půlkruhových jemně vpadlých výklencích jsou vysoké niky s konchami. Ve středních pěti osách prvního patra nad sallou terrenou jsou okna opatřena ztluštělými parapety a zasazena do vysokých slepých arkád. Budova opatřena profilovanou korunní římsou. Mezi budovou konventu a kostelem probíhá krátké dvouosé křídlo, v jehož 1. patře je umístěna oratoř. Fasády o 7×9 okenních osách obrácené do rajského dvora člení slepé arkády zasazené do lisénových rámců, v arkádách jsou osazena okna v kamenných ostěních s lištou, uchy a kapkami, zaklenutá stlačeným obloukem, opatřená parapety, v patře navíc zvýrazněnými vpadlými, v rozích čtvrtkruhově vykrojenými zrcadly. Slepé arkády jsou zvýrazněny po stranách pilastry, nad okny vrcholovým klenákem a cvikly. V ose severní a jižní fasády dvorního průčelí jsou umístěny obdélné vstupy s polokruhovými nadsvětlíky a s předsazeným jednoramenným kamenným schodištěm. Uprostřed dvora stojí kašna postavená roku 1713.