lékárna

Tvoří součást komplexu budov hospodářského dvora situovaného na jihozápadní straně areálu kláštera. Stojí na severní straně východního křídla. Objekt na místě straší stavby je novostavbou z přelomu 19. a 20. století. Dům je podsklepený, patrový, se sýpkovým polopatrem, sedlová střecha krytá pálenými taškami. Obě průčelí směrem do nádvoří jsou bohatě členěna štukovými prvky ve stylu novobarokním. Severovýchodní štítové průčelí s pěti osami člení pilastry vysokého řádu se štukovými volutovými hlavicemi, v přízemí je mezi okny pásová rustika, ve směru vodorovném člení průčelí výrazná kordónová a korunní římsa s vlysem. Obdélná okna rámují štukové šambrány s výraznými klenáky, pod okny v přízemí i v patře je členitý parapetní pás, nad okny v patře štukové suprafenestry. Okna podstřeší jsou ležatá oválná. Štít je bohatě zdobený, v ose v edikule okno s obloukovou suprafenestrou, zvlněná atika ve spodní úrovni s volutovými křídly, ve vrcholu pilastry podpírají oblouk s opatským tepelským znakem. Jihovýchodní průčelí se stejnou štukovou výzdobou o 9 osách, po stranách dvouosé rizality rámované pilastry a opět završené štítky. Ve středu průčelí je vstup do domu, přístupný po několika schodech, ve štukovém portálu s rozeklanou zvlněnou supraportou nad kordonovou římsou. Štíty rizalitů s edikulou a slepým kruhovým oknem. Průčelí do nádvoří hospodářského dvora člení kordonová a korunní římsa. Z osmi okenních os jsou tři okna vlevo završena obloukem, pod nimi v přízemí dvě okna nad sebou, ve 4. ose vstup s nadsvětlíkem. Ostatní okna jsou obdélná, členěná šesti tabulkami. Sklepy zaklenuté, v jednom prostoru nádrže (sádky? mléčnice?).