ohradní zeď s branou

Zeď je postavena z lomového kamenného neomítnutého zdiva, pospojovaného maltou. Koruna zdiva je kryta pískovcovými deskami. Zeď je novodobě upravena a kopíruje 3/4 délky hran parcely pozemku, tedy po celé západní, jižní a jihovýchodní hraně pozemku. Zeď podél východní hranice je uplatněna pouze z části, kdy od jihu dobíhá k presbytáři kostela. Na části zdi na východní straně navazuje barokní brány, která je vedena jakou součást areálu špitálu (č. p. 284-285). Část zdi nacházející se mezi branou a presbytářem byla rozšířena, omítnuta, opatřena korunní římsou a ukončena plným obloukem, jehož koruna je obložena bobrovkami. Na západní straně je zdivo zčásti omítnuté a na severu k němu přiléhá novodobá branka s vsazenými dvoukřídlými kovanými mřížovými vraty, sloupky od branky jsou omítnuté a z vnějších stran vykrojené.