kamenný kříž se sochou Panny Marie Bolestné

Ze čtvercové základny vyrůstá čtyřboký štíhlý pilíř s mírně rozšířenou oblounovou patkou. Jeho stěny jsou členěny vpadlými rámy tvaru vertikálně orientovaného obdélníka se segmentovým zakončením na ústupcích. Dřík pilíře pod vrcholem obíhá oblounová římsa, nad níž je umístěná okřídlená hlavička. Pilíř je ukončen vyloženou profilovanou římsou, na níž se tyčí kříž s Kristem. U paty kříže se nachází sedící postava Panny Marie s rukama sepnutýma na hrudi, její plášť, kopírující linii paží, spadá až k zemi. Tělo Krista na kříži je zahaleno bederní rouškou, paže jsou rozepjaté do tvaru písmene Y, hlava spadená k pravému rameni. Na soklu dole jsou patrny stopy po dnes již nečitelném nápisu s datací k roku 1726.