silniční most

Barokní silniční most se nachází na severozápadním okraji obce, při silnici Znojmo-Moravské Budějovice, na zachovaném úseku staré císařské dlážděné silnice. Mostní konstrukci tvoří jeden mostní oblouk o tvaru části elipsy (jeho výška je 7 metrů, šířka 8 metrů, délka mostu 16 metrů). Je vyzděn z lomového omítaného kamene vyspravovaného cihlami, oblouk je po stranách zpevněn bočními taktéž kamennými pilíři. Nízké mostní parapety se směrem k okrajům mostu mírně snižují, vyzděny jsou z neomítaných cihel. Na západní straně mostu, blíže k obci, je umístěna barokní socha sv. Mikuláše obklopená nápisovými kartušemi, o které se opírají plastiky andílků. Vozovka na mostě je vydlážděna žulovou dlažbou, provoz je převeden na souběžnou komunikaci, most slouží pouze pro pěší.