měšťanský dům

Měšťanský řadový jednopatrový okapově orientovaný dům, rozkládající se ve střední části ulice Husovy - původně pravděpodobně na půdorysu písmene L, dnes přibližně obdélný půdorys. Dům je završen sedlovou střechou se čtyřmi komíny. Vnitřní dispozice člení dům na průjezd do dvora a z něj přístupné obytné místnosti. Z průjezdu, svažujícího se do zahrady a zaklenutého stlačeným obloukem, vede vpravo krátké schodiště stoupající po několika stupních do zvýšeného přízemí, o něco dále pravoúhlý vchod do malé místnosti sloužící jako komora. Ve zvýšeném přízemí se nachází malá chodba, spojující místnosti směrem do ulice, zaklenuté jedním polem valené klenby s lunetovými styčnými výsečemi a dvěma poli hřebínkové klenby, se schodištěm do 1. patra a průchodem na terasu. Ostatní dvě místnosti ve zvýšeném přízemí jsou plochostropé, stejně jako místnosti v prvním patře. Chodbou a místností s plochým stropem lze vyjít na terasu, zbudovanou nad historickým sklepem. Terasa se nachází v místě bývalého zadního křídla. Uliční průčelí je členěno mělkým středním rizalitem. Fasáda v přízemí s nízkým hladkým soklem, vyrovnávající sklon ulice, je zdobena pásovou rustikou, nad okny ozdobně zalomenou. Přízemí je prolomeno portálem zaklenutým stlačeným obloukem s výrazným klenákem ve vrcholu, osazeným dvoukřídlými vraty, dále čtyřmi okenními osami, okna pravoúhlá, zasazená do mělkých hladkých nik s půlkruhovým závěrem. Přízemí je ukončeno vyloženou profilovanou kordonovou římsou, na níž přímo dosedá pět okenních os prvního patra, okna pravoúhlá v pravoúhlé profilované šambráně s vyloženou profilovanou nadokenní římsou. Ve středním rizalitu je mezi okny prolomena půlkruhově zaklenutá nika. Fasáda ukončena vyloženou profilovanou korunní římsou. Fasáda vedoucí do zahrady je v přízemí prolomena portálem tvaru stlačeného oblouku s výrazným klenákem, osazeným dvoukřídlými vraty, dále dvěma okenními osami, okna pravoúhlá v profilované šambráně a segmentově završeným vstupem na terasu, osazeným dvoukřídlými prosklenými dveřmi. Vyložená profilovaná kordonová římsa je přerušena v místě nad vstupem na terasu mělkým balkónem s kovaným zábradlím a pravoúhlým dvoukřídlým vstupem v profilované šambráně. První patro je dále členěno čtyřmi okenními osami, okna pravoúhlá v profilovaných šambránách. Fasáda je ukončena vyloženou profilovanou korunní římsou. Dům je částečně podsklepen, v současné době je sklep přístupný vchodem ze zahrady, nad sklepem se dnes nachází terasa, dříve se zde zřejmě rozkládalo dvorní křídlo domu. Je valeně klenutý a v jeho rohu se nachází atypicky tvarovaná studna s půdorysem jedné čtvrtiny kruhové výseče. V zahradě se nachází ještě vstup do druhého valeně klenutého sklepa.