filiální kostel Nanebevzetí Panny Marie

Jednolodní orientovaná stavba s trojbokým kněžištěm, obdélnou sakristií při severní straně kněžiště a oratoří na straně jižní. V západním průčelí čtyřboká hranolová věž. Boční fasáda hladká, prolomena třemi okenními osami, okna půlkruhově zaklenuta. K bočním stranám presbytáře přistavěny patrové stavby sakristie a oratoře na čtvercovém půdorysu, členěné oběžnou lizénou. V přístavcích v přízemí jeden pravoúhle završený vstup a jedna pravoúhlá okenní osa. Kordonová římsa odděluje první patro prolomené jednou okenní osou, okno pravoúhlé. Kněžiště na východní straně trojboké, prolomené dvěma okenními osami v bočních stranách, okna půlkruhově završena. Kněžiště akcentováno oběžnou lizénou. Vstupní průčelí s mírně předstupující čtyřbokou hranolovou věží prolomeno na osu pravoúhlým vchodem, flankovaným pilastry s římsovou hlavicí, které nesou profilovanou archivoltu. V archivoltě medailon lunetového tvaru, v jehož středu v kruhovém orámování je osazena hlava Krista ověnčená vinnými listy. Nad archivoltou cviky vyplňující prostor supraporty. Oblounová římsa vymezuje hladké kladí nesoucí trojúhelníkový fronton. Čtyřboká věž, oddělená kordonovou římsou, na nárožích členěna pilastry s římsovou hlavicí. Věž prolomena ve spodní části sdruženou okenní osou, okno slepé půlkruhově zaklenuté s ve vrcholu akcentované hladkou šambránou. Ve zvonicovém patře tři okenní osy, okna ve hluboké špaletě s půlkruhovým záklenkem, zdobena hladkou šambránou s lištou. Nad oknem kruhový hodinový ciferník. Kruhové věžní hodiny jsou osazeny také východní straně věže, která je ponechána bez okenní osy. Pilastry vymezují hladké kladí, do něhož zasahují věžní hodiny. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu sedlovou nad kněžištěm zvalbenou, věž zastřešena čtyřbokým stanem s makovicí a křížem. V interiéru kostela kněžiště od lodi odděleno segmentově završeným vítězným obloukem, který dosedá na římsové hlavice přízedních pilastrů. Kněžiště zaklenuto konchou s výsečemi a polem pruské placky. Loď pruskými klenbami mezi pasy, které dosedají na římsové hlavice přízedních pilastrů.