sýpka

Kamenný špýchar o třech podlažích stojící na pravidelném obdélném půdorysu. Střecha sedlová s volskými oky, krytá eternitovými šablonami s okapovou orientací do Smetanovy ulice. Uprostřed střechy je požární štít. Fasády špýcharu jsou hladké, členěné pouze obdélnými okénky. Na delší straně 6 okenních os, na kratší straně 4 okenní osy. Štíty horizontálně rozděleny profilovanou římsou do dvou částí – dolní členěna trojicí pilastrů s římsovitými hlavicemi a kosočtverečnými okénky, v horní okénka drobnější a profil výrazněji zvlněn. Na okrajích horní i dolní části štítu jsou umístěny obellisky. Na štítech se pod vrstvou opadané omítky místy objevuje původní barokní malovaná fasáda. Dá se předpokládat, že malované fasády byly na celém objektu.