kolonáda

Půdorys objektu má tvar části obloukového segmentu; podélná osa probíhá zhruba ve směru S-J; 1 nadzemní podlaží; zhruba v rozsahu Z 2 třetin půdorysné plochy interiér otevřený řadou sloupů. U východního průčelí 2 obdélné přístavky. Nižší sedlová střecha s valbou na J a S straně; krytina z pozinkovaného plechu; jeden omítnutý komín; plechové vylezáky. Sokl není proveden. Po obvodě zděná korunní římsa o deskovém základu; složitější maltový profil. Omítky fasád štukové; na několika místech V fasády patrná pásová rustika; pod římsou průběžná odsazená pravoúhlá lišta; při V nárožích pilastry s toskánskými hlavicemi; po délce V stěny ještě dvojice sdružených pilastrů. Z stěna nahrazena válcovými sloupy, které po délce vydělují 7 stejně širokých polí; toskánské hlavice podložené lištou; při terénu sloupy propojené nízkou a hladce omítnutou podezdívkou zakrytou betonovými deskami. V navazujících částech bočních stěn vydělují shodné sloupy 2 pole. Na V 2 obdélné vstupy se zděným ostěním; přímé nadpražní římsy mají pod okraji konzolky; v ose této stěny široké ležatě obdélné okno se zděným ostěním. Přístavky řešeny stejně; nízká valbová střecha s plechovou krytinou; sokl není; korunní římsa zděná desková; omítky stěn štukové; nárožní lisény spojené pod římsou pásem; okna na výšku obdélná se zděným ostěním.