městský dům

Dům uzavírá severní frontu zástavby náměstí Míru na východní straně. Do náměstí se obrací o něco kratší jižní průčelí, východní fasáda navazuje na zástavbu Pražské ulice. Dvůr v úrovni přízemí zastavěný; na střeše provedena v úrovni 1. patra terasa. Zděný omítaný nárožní patrový objekt na půdorysu krátkého „L“ o 7 x 6 okenních osách, částečně podsklepený, krytý mansardovou střechou, krytina z tašek bobrovek, vikýře pultové oplechované. Sokl značí pouze malovaný pás. Fasády empírové. Omítky štukové, na nárožích malované lisény, v části jižní fasády provedeno v patře psaníčkové sgrafito, kordonová římsa plochá. V ose jižního průčelí široký vstup se stlačeným záklenkem, po jeho stranách vždy 2 větší okna s půlkruhovým záklenkem – vše v paspartě. V patře jižního průčelí sedm na výšku obdélných oken s profilovanou šambránou, parapetní římsou a přímou suprafenestrou. Korunní římsa zděná s bohatším štukovým profilem. Ve východním průčelí do Pražské ulice v přízemí v levé části půlkruhově ukončený vstup, v pravé polovině dva vstupy se stlačenými záklenky; do přízemí ústí 3 větší půlkruhově ukončená okna. V patře 6 obdélných oken řešených stejně jako na jižní fasádě. Při SV nároží ještě jedno pravoúhlé okno na schodiště. Nad kordonovou římsou analyticky odkrytá dvě okénka - levé má asi kamenné profilované ostění, v pravého při líci náĺevkovitá špaleta s vodorovným nadpražím.