viniční dům

Jednopatrový štítově orientovaný vinařský dům obdélného půdorysu s opěrnými pilíři umístěný ve svahu. Štítové průčelí je členěno třemi opěrnými pilíři a prolomeno na osu pravoúhlým vchodem do lisovny v kamenném ostění. Dveře dvoukřídlé dřevěné. Po stranách vchodu dvě čtvercová zamřížovaná okna do lisovny. Patro je prolomeno dvěma pravoúhlými okny a mezi okny plastický profilovaný rámeček s kartuší, v níž je uvedeno: 1 / 148. V rámečku je text: DISMERGKWIRDIGE / AR / 18 LP. 01 //. Profilovaná korunní římsa nese trojúhelníkový štít, prolomený pravoúhlým podávacím otvorem na půdu, uzavřeným dřevěnými dvířky. Střecha je sedlová. Podélná fasáda je v přízemí členěna opěrnými pilíři a v patře prolomena pravoúhlým vchodem a čtyřmi okny. Obytné patro modernizováno, v chodbě zbytky černé kuchyně. Lisovna je zapuštěna pod úrovní terénu, sklenutá na centrální sloup dvěma poli valené klenby mezi pasy a s obkročnými výsečemi. Z lisovny se dřevěným schodištěm šíje sestupuje do valeně klenutého sklepa, v němž je umístěna studna.