tvrz

Samostatně stojící z větší části jednopatrová, zčásti přízemní stavba, na téměř čtvercovém půdorysu, s vnitřním obdélným podélným dvorkem. Zdivo neomítané z lomového kamene. Střechy sedlové ukončené valbami, pokryté eternitovými šablonami. Pozemek ohrazen novodobým plaňkovým plotem na nízké kamenné podezdívce. Jihozápadní vstupní průčelí celkem o čtyřech osách. Západní dvouosá část jednopatrová, předstupující půdorysně před východní dvouosou přízemní část. Ve druhé ose od západu v přízemí obdélný vstupní otvor v obdélném záklenku, dveře novodobé jednokřídlé. Ve zbylých osách obdélná novodobá dvoukřídlá okna nečleněná do tabulek, za lícem zdiva. Nad okny místy patrno ve zdivu původní půlkruhové ukončení. Střechy obou částí ukončeny valbami, valba východní části vyšší. Severozápadní průčelí jednopatrové s nepravidelně rozmístěnými osami, severní nároží zaoblené. Ve druhé ose od jihu patrová přístavba na obdélném půdorysu, krytá protaženým pultem sedlové střechy. V přízemí od jihu v první ose obdélný vstup s jednokřídlými dveřmi, v přístavku dtto. Ve třetí ose obdélný vjezd s dvoukřídlými vraty. Na stranách vjezdu po jednom obdélném okénku. V severním zaoblení obdélný okenní otvor s mříží. V patře čtyři okenní osy. Okna obdélná novodobá dvoukřídlá nečleněná do tabulek, za lícem zdiva. V přístavku navíc malé čtvercové okénko. Střecha ukončena na severu valbičkou. Severovýchodní průčelí patrové o čtyřech okenních osách, západní nároží zaoblené. okna obdélná novodobá dvoukřídlá nečleněná do tabulek, za lícem zdiva. Ve východní polovině průčelí plynule mírně předstupuje. Střecha v západní části ukončena valbičkou. Jihovýchodní průčelí o čtyřech okenních osách. Severní patrová kratší část průčelí v půdorysu mírně skosena. Jižní delší část, o dvou osách, snížená přízemní. Okna obdélná novodobá dvoukřídlá nečleněná do tabulek, za lícem zdiva. Mezi okny v jižní části nika ukončená obloukem. Střecha severní části ukončena valbou. Jižní část kryta vysokou sedlovou střechou.