zámek

Hlavní objekt zámku leží ve středu areálu, na JZ-SV ose. Objekt je dvoupatrový, trojkřídlý, ze tří stran obklopující obdélný čestný dvůr, ke kterému vede široká přístupová cesta od hlavní kované brány. Křídla jsou jednoduchá obdélná, krytá navazujícími sedlovými střechami s taškami. Ve středu severovýchodního průčelí (do parku) vystupuje v přízemí z budovy drobná krychlová hmota jako podnož terasy přístupné z patra. Průčelí jsou pravidelně rytmizována stejnými obdélnými okny a horizontálně členěna parapetními římsami. Přízemí je podélně rustikováno, nároží jsou bosována. Všechna okna jsou rámována šambránami, nad okny v patře jsou hmotné trojúhelníkové frontony a pod nimi parapetní pole. Fasádu uzavírá mohutná profilovaná korunní římsa. V nádvoří středního křídla jsou v přízemí zasklené arkády na pilířích a valeně klenutý vchod nad nímž jsou nad oknem v patře umístěny alianční znaky s korunkou. V bočních křídlech jsou nad dveřmi segmentové frontony. Interiéry jsou plochostropé. Na východní křídlo navazují dvě starší patrové budovy, upravené a začleněné do objektu při novostavbě zámku, lemující zprava příjezd k čestnému dvoru. Budovy mají obdélné půdorysy, sedlové střechy, jejich fasáda je členěna lizénami, přízemí rustikováno, okna rámována šambránami a vstupy jsou segmentově klenuty.