kaple sv. Gottharda

Drobná kaple téměř čtvercového půdorysu se zaoblenými nárožími je situována na návsi obce. Její stěny člení po stranách pilastry s jednoduchou hlavicí a vpadlá obdélná pole v osách, do nichž jsou v bočních stěnách kaple rovněž vsazeny mělce segmentově zaklenuté okenní otvory. V průčelí jsou v obdélné vpadlině osově umístěny pravoúhlé dveře. Plechová sedlová střecha je nad závěrem valbově zkosená, zatímco nad průčelím svírá trojúhelníkový štít se segmentově zaklenutým obloukem. Interiér kaple je zaklenutý kupolí. Na vrcholu střechy kaple je umístěna čtyřboká zvonice krytá stanovou stříškou, prolomená z každé strany segmentově zaklenutým oknem s klenákem ve vrcholu. Stěny zvonice jsou členěny postranními pilastry, podstřešní římsa je nad okny segmentově vyklenutá. Na vrcholu stanové střechy je umístěn latinský kříž.