dům

Zděný, omítaný dům, na obdélné parcele, s volutovým štítem a sedlovou střechou, krytou plechem. Základní rozvržení fasády domu je barokní, se štukovými úpravami z konce 19. století v pseudobarokním stylu. Fasáda je dělená svisle širokými lizénovými rámci s římsovými hlavicemi pod římsami v jednotlivých patrech. Hlavice pod hlavní římsou nad 1. patrem jsou zdobeny zrcadly a festony. Průčelí je v přízemí děleno do třech os. Levou osou je půlkruhově zaklenutý boční portál se středovým barokizovaným klenákem, po stranách na lizénách ornament se stuhami a vavřínovými věnci. Dveře jednokřídlé, novodobé, s nadsvětlíkem. Střední osu tvoří hlavní portál s půlkruhovým profilovaným ostěním. Ve středu ostění je vložen ozdobný klenák s č. p. 147, nad ním plastická figura ležícího lva. Po stranách reliéfy lékárenské Martovy hole obtočené hadem. Dveře nepůvodní, dřevěné, s proskleným nadsvětlíkem. Prvou osu tvoří nepůvodní výkladní skříň obchodu. První patro je odděleno ozdobnou římsou se zubořezem. Je děleno do čtyř okenních os, v prostředním poli jsou tato okna sdružená. Okna jsou obdélná, zasazená ve štukových ostěních, s plastickým florálním ornamentem pod parapetem, i v nadpraží. Prostředkem probíhá štuková ornamentální římsa. Okna jsou dvoudílná, dvoukřídlá, dělená do latinského kříže. První patro je od štítu odděleno výraznou profilovanou kordonovou římsou. Štít je po stranách zakončen volutami. Ve střední štítové ose je obdélné okno na ozdobném parapetu, dělené do kříže. Nad oknem je půlkruhově zaklenutý výklenek s bohatou štukovou výzdobou. Poté navazuje další výrazná římsa a ve vrcholu štítu je maskaron. Ve cviklech štítu jsou trojúhelníkové florální štukové ornamenty. Zadní fasáda domu je hladce omítaná, v přízemí dělena do dvou okenních os, v patře pak do třech okenních os a ve sníženém štítě s jedním oknem. Vpravo je do pravého úhlu přistavená novodobá garáž, která je v prvním patře využívána jako balkón. Vnitřní místnosti jsou upravovány, některé s klenebními pasy.