dům

Obdélná stavba se sedlovou střechou krytou plechem a štítem orientovaná J do ulice. Byla vybudována po požáru města v roce 1788. Přední část objektu je roubená, zadní je zděná. Jižní průčelí je trojosé, tvořeno třemi dvojitými šestidílnými okny velké světnice v profilovaných dřevěných šambránách. Lomenice je jednoduchá, horizontálně dělená do dvou polí. Spodní pole se dvěma čtyřdílnými okénky s jednoduchým lištovým orámováním je bedněno svisle. Horní pole se dvěma čtvercovými půdními větracími průduchy je bedněno klasovitě. Východní strana objektu je čtyřosá. Dvě osy tvoří dvojitá šestidílná okna velké světnice v profilovaných dřevěných šambránách, jednu osu vstup a poslední tvoří moderní dvojdílné okno v zadní zděné části. Dvůr objektu je na S a SV obklopen zděnými novodobými garážemi.